Час копати картоплю

  Як кажуть картопля у нас на Україні  на столі – це другий хліб. Картопля є однією з найважливіших сільськогосподарських культур, яку використовують для харчування, технічної переробки та на корм  худобі. Її вирощують у 150 країнах світу в різних грунтово-кліматичних зонах планети, вживають понад 3млрд людей.

   Аналіз статистичних даних щодо врожайності картоплі в різних природно-кліматичних зонах України за остані роки зріст.

  Селекціонерами інституту та його мережі створено понад 100 сортів картоплі різних груп стиглості і господарського призначення з добрими показниками: Клеопатра,Ольвія Рекорд,Богатир, Скарбниця,Рев’єра, Панянка та інші, які широко визнані як в Україні , так і за її межами.

  Слід також врахувати, що в останні роки поряд з імонологічними характеристиками сортів все більша увага приділяється їх споживчим властивостям. Високо цінується привабливий зовнішній  вигляд і вирівяність бульб. Гарна форма з поверхневими вічками.

  Картопля ранніх та середніх сортів дала врожайність в середньому 400-500 ц/га, бульба вся повеличені  вирівняна , дрібної майже немає.

  Так прошу зайти в наш інтернет  реєстер картоплі і уже на наступну весну обрати собі гідний посадковий матеріал.

Новини