Як кажуть картопля у нас на Україні на
столі – це другий хліб. Картопля є однією з найважливіших сільськогосподарських
культур, яку використовують для харчування, технічної переробки та на корм худобі. Її вирощують у 150 країнах світу в
різних грунтово-кліматичних зонах планети, вживають понад 3млрд людей.
Аналіз статистичних даних щодо врожайності
картоплі в різних природно-кліматичних зонах України за остані роки зріст.
Селекціонерами
інституту та його мережі створено понад 100 сортів картоплі різних груп
стиглості і господарського призначення з добрими показниками: Клеопатра,Ольвія
Рекорд,Богатир, Скарбниця,Рев’єра, Панянка та інші, які широко визнані як в
Україні , так і за її межами.
Слід також
врахувати, що в останні роки поряд з імонологічними характеристиками сортів все
більша увага приділяється їх споживчим властивостям. Високо цінується
привабливий зовнішній вигляд і вирівяність
бульб. Гарна форма з поверхневими вічками.
Картопля ранніх
та середніх сортів дала врожайність в середньому 400-500 ц/га, бульба вся
повеличені вирівняна , дрібної майже
немає.
Так прошу зайти в
наш інтернет реєстер картоплі і уже на
наступну весну обрати собі гідний посадковий матеріал.